Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Alkoholrådgivning

Ultimatum tv2

Email Udskriv

Se udsendelsen: Ultimatum tv2Nyt_billed_siden_alkoholrdgivningen_og_behandlingscenteret

Motivation - Før du gør noget, se her

Motivation - Før du gør noget, se her Ultimatum

Ultimatum til alkoholikere

For at motivere alkoholikere for at modtage behandling skal der ofte stilles et Ultimatum.

 

Til de pårørende

Som pårørende er det næsten en uoverskuelig opgave at motivere alkoholikeren for behandling.

De pårørende gør mange forsøg, men ofte opnås kun løfter eller halvhjertede forsøg fra alkoholikeren. Det er her intervention også kendt som et Ultimatum, kommer ind i billedet.

Du kan ringe og få gratis og anonym vejledning på vores behandlingscenters døgntelefon: 75 80 24 33

Du kan også ringe direkte til Erik Zinck alle dage indtil kl. 23.00 tlf. 40 19 35 63

________________________________________

Ultimatum tv2 sendes d. 24/2-2011 

TV 2 klar med nyt ”Ultimatum

Snart stilles en alkoholiker igen over for valget mellem flasken eller familien. Det sker, når TV 2 sender ”Ultimatum” torsdag 24. februar kl. 20.35.

Rygestue_web
Allis er alkoholiker og mor til fire. Da Allis’ børn var helt små, var hun en omsorgsfuld mor, der opdragede sine børn i den kristne tro med masser af musik og kærlighed. I dag har alle fire børn mistet troen på Allis som både mor og mormor. Allis’ liv er nemlig vendt 180 grader, og alkoholen er blevet vigtigere end børnene. Nu vil børnene stille hende et
ultimatum.

Ultimatum” er et nyskabende og utraditionelt dokumentarprogram, der skildrer de konsekvenser, som afhængighed og misbrug fører med sig – både for misbrugeren og for de bekymrede pårørende, der er mindst lige så berørte af misbruget.

Vejen ud af et misbrug kan ofte virke uoverskuelig – både for misbrugeren og for de pårørende – og derfor har Allis’ voksne børn kontaktet ultimatum TV2, for sammen med en professionel behandler at hjælpe deres mor. Allis’ børn tror nemlig på, at de kan få deres mor tilbage, så hun kan være der for dem og for deres børn, og derfor vil de stille hende et ultimatum om at gå i behandling eller langsomt sige farvel til et liv med den nærmeste familie.

Der er reserveret plads på et døgnbehandlingscenter til Allis, så hun kan komme i gang med det samme, hvis hun vælger familien frem for alkoholen.

Der har tidligere været vist fire afsnit i programserien, som gennemsnitligt er blevet set af 650.000 danskere. Samtidig har ”Ultimatum tv2” hver gang fået flotte vurderinger – gennemsnitligt 4,4 på en skala fra 1 til 5.

Programmet om Allis vises på TV2 torsdag 24. februar kl. 20.35.

 

Kopi: http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=4958

 

Unges festkultur udklækker alkoholikere - Alkoholbehandling

Email Udskriv

Unges festkultur udklækker alkoholikere - Alkoholbehandlinggrdsplads-frdig-web

Fester, job som bartender og en hverdag, der fyldt med alkohol. Sådan forløber en del unges studieår. Men de glade dage slutter, når abstinenserne kommer.

 

Gruppen af ellers velfungerende 25-35-årige som er afhængige af alkohol vokser og er et overset problem, siger flere kilder til metroXpress.

Vi får rigtig mange henvendelser fra yngre, der er i gang med et universitetsstudium. De forstår ikke, hvorfor de først vågner søndag eftermiddag, når det sidste, de kan huske, var, at de begyndte at drikke øl i fredagsbaren” siger Anne,som har e-mailvagten hos Anonyme Alkoholikere.

Ifølge overlæge ved Center for Alkoholbehandling i Københavns Kommune Finn Zierau søger kun en femtedel af alle alkoholikere hjælp.

Så problemet er sandsynligvis større, end vi ved af” siger han. De unge alkoholikere har typisk været ude på arbejdsmarkedet nogle år eller er ved at færdiggøre deres uddannelse.

De er startet tidligt med et temmelig massivt alkoholforbrug, og det har lagt kimen til den afhængighed, vi ser” siger Anne-Margrethe Overgaard, behandlingschef på Majorgården.

Her møder de stadig flere alkoholikere i alderen 25-35 år. Det er ofte mennesker, der virker velfungerende. Hos misbrugsrådgivningen Hope.dk taler de også med mange fra den gruppe. Leder Allan Jonas siger:

Alkoholmisbruget er blevet bagatelliseret i årevis, fordi det har været iklædt den her festkultur

Finn Zierau, overlæge ved Center for Alkoholbehandling i Københavns Kommune, tilføjer:

”Kendetegnende for gruppen af alkoholikere mellem 25 og 35 år er typisk, at de har levet et uforpligtende liv med masser af alkohol før i tiden, som de nu har svært ved at slippe, når de nu står med en kæreste eller kone og børn”

 

Fakta

  • Cirka 860.000 danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  • Derudover er der 585.000 personer, som har et skadeligt forbrug
  • 140.000 er afhængige af alkohol
  • Personer på 25-44 år har den næststørste andel af storforbrugere og alkoholafhængige
  • Den største andel findes blandt de 45-64-årige

 

Alkoholbehandling

Danskernes alkoholforbrug føre til flere og flere alkoholikere, som ender i alkoholbehandling. Danmark har et stort problem når man ser på alkohol, mange undersøgelser viser at nemlig at danskernes alkoholmisbrug vokser. Alkoholbehandling er også et vidt begreb i Danmark da vi er storforbrugere af Antabus, også selvom det er bevist at det ikke behandler alkoholisme. Men heldigvis finder der også gode behandlingsformer, som Minnesotamodellen. Minnesotamodellen har nogle rigtig gode resultater verden over og bliver stadig mere og mere udbredt.

Hvis der gerne vil vide mere om alkoholbehandling:

Tlf.70261224

Link: http://www.mollen.dk/

 

Alkoholbehandling København og meninger om alkohol tlf.70261224

Email Udskriv

Alkoholbehandling København
og meninger om alkohol tlf.70261224

vandlb_god_frdig-web

Holdninger om alkohol

"Hvad angår øl til påskebordet, hvidvin i forårssolen og en, to, mange drinks til festen, er der et naturligt første skridt: Man kan begynde med sig selv ved ikke at spørge folk til festlige lejligheder, hvorfor de dog ikke drikker. Det er ret irriterende, at man altid skal forklare sig. Sådan burde det ikke være."

”Jeg var med min kæreste hjemme hos hans familie i julen og havde været syg og havde bare ikke særlig meget lyst til at drikke. Men jeg blev hele tiden spurgt og presset: ’Tag nu en lille en’ - eller ’en enkelt øl kan du da godt drikke’. Det synes jeg faktisk, var belastende, men syntes heller ikke, at jeg bare kunne bede dem klappe i.” (Kvinde, 29 år)


Det at takke nej til alkohol
Hos os danskere er ikke alle begrundelser for at takke nej til alkohol acceptable i vores samfund. Der er blevet lavet en undersøgelse hvor 3032 danskere blev spurgt: Hvornår er det ok at sige nej tak til alkohol? Resultatet vises her:

• 94 %: At man skal køre bil.
• 88 %: Graviditet og familieplanlægning.
• 72 %: Samvær med børn og unge
• 67 %: Manglende lyst.
• 52 %: At det er usundt.
“Man kan da godt mærke, at man har forgiftet sin krop, når man virkelig har drukket igennem og tænker puha, nu skal der gå rigtig langt tid, inden jeg gør det igen, men nej, jeg tænker aldrig over, at det skulle have decideret sundhedsskadelige virkninger på længere sigt at drikke.” (Kvinde, 25 år)
  

Psykiske og sociale skader når man har et alkoholproblem:

• Uoplagthed

• Manglende energi

• Træthed

• Tømmermænd

• Abstinenser

• Mavebesvær

• Nedsat sekslyst

 

Almindelige fysiske skader når man har et alkoholproblem:

• Skader på leveren

• Blødning fra åreknuder på spiserøret

• Nervebetændelse

• Bugspytkirtelbetændelse

• Hjernesvind

• Hjerteforstyrrelser

• Muskelsvind

• Mavesår

• Forandringer i huden

• Mund-, hals- og spiserørscancer

• Forhøjet blodtryk

• Impotens




Kan man tale om alkoholproblemer?

 

 

 

 

 

”Jeg føler virkelig, at jeg ikke kan… Der har været to i min omgangskreds, hvor jeg bestemt har vidst det, men ikke sagt noget, fordi det er utrolig grænseoverskridende at gribe ind i andres liv på den måde.” (Kvinde, 67 år)



”Vi vælger at negligere det i vores hverdag. Det er sådan, vi gør i vores land – vi drikker, når vi hygger os. Der er masser af mennesker, der ved, at andre drikker for meget, og det ser vi lidt gennem fingre med, tror jeg.” (Kvinde, 32 år)

 

 

 



Alkoholbehandling København

 

 

 

 Det kan være svært selv at afgøre om man har et alkoholmisbrug. Det er derfor en god ide at tage imod et tilbud om rådgivning, hvis man har den mindste mistanke. Afhængighed af alkohol og medicin findes i alle samfund i Danmark. Der findes ikke en bestemt grænse der markere hvor der er tale om et alkoholmisbrug. Den enkelte har sit eget mønster. For eksempel har nogle et jævnt forbrug, mens andre har lange perioder uden forbrug, afbrudt af kraftige rusperioder.

 

 

 

Hvis dit alkoholforbrug giver dig problemer i hverdagen i forhold til din familie, dit job og hvis du ikke længere kan stole på dig selv og stoppe efter en genstand, så har du et problem og brug for alkoholbehandling.  
Vil du gerne vide mere om alkoholbehandling i København kan man altid ringe på tlf.70261224

Der er også alkoholbehandling i andre byer:
København, Aarhus , Århus, Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør , Esbjerg , Faaborg , Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Åbenrå , Ålborg , Århus , Århus C , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Lyngby-Taarbæk , Nakskov , Næstved , Odense , Græsted-Gilleleje , Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby, Gørlev , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens , Hundested , Skælskør , Skævinge , Slagelse Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng ,Herlev , Herning , Hillerød Hørsholm , Ikast , Ishøj , Jyderup , Jægerspris , Kalundborg , Korsør , København , Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre , Liseleje , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde , Stege , Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Albertslund , Allerød, Allingåbro , Slangerup , Solrød , Sorø , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde , Vordingborg , Værløse , Ølstykke , København C København N , Sjælland , Fyn og Jylland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplysning om alkohol og misbrug

 
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 


Side 2 ud af 22